Tjen 100 kroner om dagen på solcelletag

Solceller er blevet en rigtig god forretning, som på en skyfri soldag indbringer husejeren "en hund" om dagen.

BOLIG


Prisfald, favorable ordninger og muligheden for at få sin elmåler til at løbe baglæns har gjort solceller til en rigtig god forretning for husejerne.

En solskinsdag indbringer nu op mod 100 skattefrie kroner til solcelleejeren. Det viser beregninger, som Spar Nord har foretaget i samarbejde med Energi Nord.

- Med det solskinsvejr, vi har lige i øjeblikket, producerer et solcelleanlæg på seks kilowatt, placeret optimalt i forhold til solen, 40 til 50-kilowatt-timer om dagen, siger boligansvarlig i Spar Nord Claus Conradsen og fortsætter:

- Det svarer i runde tal til, at du sparer omkring 100 skattefrie kroner i forhold til at købe strømmen.

I de bedste måneder – maj og juli – producerer et anlæg i snit 25-kilowatt-timer om dagen mod bare tre-fire kilowatt-timer om dagen i december.

Samlet set er det dog en rigtig god investering at kaste pengene efter solceller.

- Anlæggene er nu nede i en attraktiv pris, og kvalitet og ydeevne er steget. Sammen med historisk billige lånemuligheder og lempelig beskatning på området betyder det, at du allerede det første år kan tjene knap 5.000 kroner på et anlæg beregnet til en gennemsnitsfamilie, siger Claus Conradsen.

Siden 1. januar 2011 har ejere af solcelleanlæg været begunstiget af, at deres eget forbrug fra solcelleanlægget ikke skal regnes som skattepligtig indkomst.

Og mens der for få år siden var forsvindende lille salg i solcelleanlæg, så eksploderer danskernes interesse for solcellerne da også nu.

Ifølge tal fra Energinet.dk og Spar Nord var der ved nytår omkring 2.600 anlæg registreret.

Det tal blev allerede i juni mere end firedoblet til over 11.000 anlæg. Fortsætter udviklingen resten af året, bliver det en stigning i anlæg på over 900 procent.

Dato 24. juli 2012

Tags

Anbefalede artikler