Sydeuropas krise redder danske boligejere

Fleksrenter er banket i bund som følge af den økonomiske krise i sydeuropæiske lande. Det er godt nyt for folk med rentetilpasningslån.

BOLIG

For bare tre uger siden blev der sået alvorlig tvivl om det danske realkreditsystem af kreditvurderingsfirmaet Moody’s.

Men nu kan boligejere med et rentetilpasningslån ånde lettet op. Faktisk kan de se frem til besparelser på tusindvis af kroner årligt, skriver epn.dk.

Det skyldes, at dansk realkredit ovenpå ugers gældskrise i sydeuropæiske lande anses som et sikkert sted.

De seneste dage er det således gået ned med fleksrenterne. Fredag lå den på lidt over to procent på et etårige rentetilpasningslån, men her en lille uge efter er den nede på 1,85 procent hos Realkredit Danmark.

Endnu mere markant er forskellen med et F3-lån med fradrag, hvor renten er låst i tre år. Her faldt renten med 0,3 procentpoint, eller rundt regnet 170 kroner om måneden per lånt million, for et afdragsfrit lån, så renten nu er på 2,22 procent.

Direktør for Mybanker.dk John Norden mener, at det viser på, at professionelle investorer ignorer Moody’s nedgraderinger af dansk realkredit:

“Et eller andet sted siger de professionelle investorer til Moody’s, at vi tror ikke på det, I siger. I stedet søger de sikker havn i Tyskland og i Danmark. Det er dagens gode nyhed for Danmark.”

Kilde: Epn.dk

Tags

Anbefalede artikler