Store afslag på sommerhuse

Salg af sommerhuset kræver fortsat prisnedsættelser. Det er derfor vigtigt som køber ikke at lade dig stresse til at betale fuld pris, selv om højsæsonen nærmer sig.

BOLIG

Selv om salgspriserne på sommerhuse har rettet sig en anelse siden bunden i første kvartal 2009, er det stadig svært at være sommerhussælger. Siden januar 2009 har sælgerne i gennemsnit været nødt til at slå 14,5 procent af den oprindeligt udbudte pris, før salgskontrakten blev skrevet under.

Tal fra boligsitet Boliga.dk viser, at sælgerne i snit foretager den første prisnedsættelse efter et halvt års tid, og at det tager næsten trekvart år at sælge et sommerhus. Så selv om højsæsonen for sommerhushandler i de kommende måneder sætter ind, skal du ikke lade dig stresse til at betale fuld pris, med mindre du virkelig snubler over drømmehuset på knaldtilbud.

Generelt halter salget af sommerhuse stadig efter niveauet fra før finanskrisen. Eksempelvis blev der ifølge Danmarks Statistik i de tre første kvartaler af 2007 solgt 6.173 sommerhuse i fri handel, mens det samme tal i 2010 var 4.481. Dengang toppede den gennemsnitlige handelspris pr. kvadratmeter med 18.475 kroner, mens den senest opgjorte kvadratmeterpris fra 3. kvartal 2010 lød på 16.283 kroner.

 

 

Tags

Cxense Display