Stor gevinst til dig - hvis du ejer lejlighed

Også i maj steg prisen på ejerlejligheder. I Region Hovedstaden er salgspriserne nu oppe på historisk høje 31.201 kroner pr. kvadratmeter.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Igen i maj steg salgsprisen på ejerlejligheder. Både på landsplan og i Region Hovedstaden steg prisen med 1,4 procent, mens Region Nordjylland tog det største spring opad med 3,5 procent. Kun Region Sjælland havde et fald på 0,6 procent.

I maj kom salgsprisen for en ejerlejlighed på landsplan op på 23.580 kroner pr. kvadratmeter, mens købere i Region Hovedstaden måtte af med 31.201 kroner pr. kvadratmeter. En gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadratmeter er dermed oppe i 2,5 millioner kroner i Region Hovedstaden.

"Nogle bliver bekymrede for prisudviklingen, men man skal huske på, at priserne næsten stod stille i vinter, og at de stadig ikke stiger mere end priserne på villaer og rækkehuse. Samtidig er renten lige så lav som sidste år, og økonomien stadig i fremgang. Sidst men ikke mindst ser vi, at andelen af nybyggeri, der sælges i København, er stigende, og de dyre lejligheder ved fx Nordhavn og Ørestaden er med til at trække gennemsnitspriserne op. Så der er en god sandsynlighed for, at prisudviklingen er holdbar," siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Ingen synlige effekter af strammede realkreditregler

Inden for det seneste år er der indført tiltag, der skal sætte en stopper for en usund prisudvikling på boligmarkedet i byerne. Der er indført skrappere krav i forhold til fx at kunne optage et flekslån, og fra november 2015 skulle boligkøberne betale fem procent af boligens værdi kontant. Umiddelbart er der dog ingen synlig effekt af tiltagene, når man ser på prisudviklingen og antallet af bolighandler.

"Mange boligkøbere kan godt finde ud af at spare op til udbetalingen, og med de lave renter og den derfor lave boligbyrde, kan mange også låne relativt store beløb i banken og stadig have en rigtig fornuftig økonomi. Dem, der eventuet er blevet afskåret fra at købe bolig, efter de nye regler er indført, er ikke mange nok til at slå igennem i statistikken," siger Birgit Daetz. 

Tags

Anbefalede artikler