Sparede 50.000 kr. på boligsalget

STOR GUIDE: Skal du sælge din andelsbolig, kan du ofte spare ejendomsmægleren væk og selv ordne hele salget. Indretningsarkitekt Claus Jensen solgte sin lejlighed i København ved første fremvisning og scorede en kæmpe besparelse.

BOLIG

Efter nogle magre år er det københavnske boligmarked på vej op i gear. Især andelslejligheder med en lav boligafgift bliver solgt hurtigt, hvilket gør selvsalg både let og hurtigt for dig som sælger af en andelslejlighed. Og der er mange penge at spare. Typisk forlanger de etablerede mæglerkæder rask væk 50.000 til 60.000 kroner for salg af en tre­værelses andelslejlighed, der med den rette beliggenhed og pris nærmest sælger sig selv.

Efter dårlige erfaringer med en ejendomsmægler fra sit sidste salg besluttede indretningsarkitekt Claus Jensen sig for selv at stå for salget af sin treværelses lejlighed på Østerbro. Det blev en stor succes.

»Jeg oprettede en annonce på boliga.dk og fik annonceret et åbent husarranggement, hvor der kom fem potentielle købere i løbet af eftermiddagen. Tre af dem ville gerne købe lejligheden med det samme, så det var faktisk helt overvældende,« forklarer han.

Den samlede salgsudgift var blot 1.897 kroner, som blev brugt på en måneds annoncering til 499 kroner, en professionel fotograf til 1.199 kroner og redigering af annonceteksten til 199 kroner.

Set i forhold til de etablerede mæglere – der ordner hele salget inklusive fremvisning – er der tale om en besparelse på cirka 58.000 kroner. I forhold til de mæglere, der selv lader kunden vise lejligheden frem, ligger besparelsen på cirka 30.000 kroner. Med et tidsforbrug på cirka syv timer alt i alt har Claus Jensen altså opnået en skattefri timeløn i omegnen af 7.000 kroner ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler