Lås kursen fast og få boliglånet billigt

Obligationskursen på boliglån afgør, hvor mange penge du skal betale tilbage på dit lån. Kursen kan i løbet af et termin svinge med mange procentpoint, så slå til og lås den med en fastkursaftale, når kursen er attraktiv.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Du har er en kursrisiko når du vil indfri og optage boliglån. Den evigt foranderlige rente, som påvirkes af udbud og efterspørgsel, love, forventninger og andet, er skyld i, at det kan svært at forudsige, hvornår du skal købe eller sælge dit lån. 

Du kan dog imødekomme påvirkningen af prisen på dit lån ved at indgå en fastkursaftale, også kendt som kurssikring. 

”Jeg anbefaler at købe kurssikring, for ellers ved du som låntager ikke, hvad du har med at gøre”, siger Martin Riedel, som er indehaver af Realkreditkonsulenten. 

”Hvis muligheden for at omlægge lån byder sig, bør man i udgangspunkter kurssikre sig”, siger han.

”Jeg har set en låntager, der ville omlægge sit 3 pct. lån til et på 2 pct., men da vedkommende ikke købte kurssikring, endte han med at få lånet til 3 pct. Dermed betalte låntager de penge, det koster at omlægge, uden at hente nogen gevinst”, siger Martin Riedel.    

Få flest penge for din hundredkroneseddel

Kurssikring går ud på, at du låser kursen nu, selv om lånet ikke hjemtages med det samme. Hvis du f.eks. står 15. maj og vil låse kursen fast til 1. juli, får du måske tilbudt kurs 98.  Hvis lånet 1. juli nu er faldet til kurs 95, har du gjort en god forretning, da du har købt til kurs 98 og dermed får 98 kr. udbetalt for hver 100 kr., du låner.

Alternativt skulle du betale 3 kr. mere for hver hundredkroneseddel eller 30.000 kr. mere for hver lånte mio. kr. 

For sikkerheden i en fastkursaftale betaler du til gengæld et fradrag i kursen for. Kursen på 98 er måske baseret på en spotkurs på 99.

Fradraget i kurssikringen kan ikke trækkes fra i Skat. Det kan de ovennævnte differencerenter derimod.

Kort sagt er der mange ting at forholde sig til, hvis du overvejer at omlægge lån. Det kan derfor være en god idé at alliere sig med en uvildig rådgiver, inden du træffer dit valg.

Tags

Anbefalede artikler