Spar penge og gå efter et dødsbo

Næsten ni ud af ti kunne godt finde på at købe et dødsbo, især hvis der er penge at spare. Ifølge ny undersøgelse kan besparelsen være på over en halv million.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Selvom et dødsbo kan virke afskrækkende på nogle, så ser langt de fleste en god mulighed for at spare penge på bolighandlen. Det viser en undersøgelse blandt 2.865 af brugerne på Boligsiden.dk.

47 procent er ligeglade med, om en eventuel bolig er et dødsbo, mens 41 procent svarer, at de i så fald forventer at få en god pris, netop fordi det er et dødsbo. De resterende er mere tilbageholdende, enten fordi de tror, at boligen vil være i dårligere stand, eller simpelthen fordi de ikke bryder som om at flytte ind i et hjem, hvor nogen er død.

”Konklusionen er helt klar her; det er ikke en ulempe at sælge et dødsbo, men køberne vil nok være mere tilbøjelige til at prutte om prisen,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Spar over en halv million
Jo sværere vilkår der er på boligmarkedet, jo mere tiltrækkende kan et dødsbo være. Muligheden for et gøre en god handel kan lokke eksempelvis førstegangskøbere, der ellers har svært ved at komme ind på markedet.

Boligsidens undersøgelse viser da også, at der er penge at spare, hvis man går efter et dødsbo. I gennemsnit bliver villaer, hvor ordet dødsbo indgår i salgsannoncen, udbudt til en pris, der er 33 procent mindre end villaer i al almindelighed. For en villa på 140 kvadratmeter svarer det til en besparelse på 610.000 kroner.

Tags

Anbefalede artikler