Spar 800.000 kroner ved billigst andelsboliglån

Der er rigtig mange penge at spare ved at vælge den billigst bank til at finansierer andeboligboliglånet. Se hvem, der er billigst og dyrest.

BOLIG

Skal du finansiere købet af en andelsbolig, er der mange kroner at spare ved at se sig godt for og vælge den billigste bank. Ved et lån på en million kroner, er der hele 800.000 kroner at spare pa? renteudgiften i 25 a?r, hvis du la?ner hos Swedbank fremfor i Danske Bank.

 

 

Det viser Penge & Privatøkonomis undersøgelse af rentesatser og gebyrer fra 10 danske pengeinstitutter. Her er i et øjebliksbillede store forskelle på den samlede renteudgift.

Swedbank er billigst med en rente på 4,75 procent. Samme rente har Københavns Andelskasse, dog skal du her købe andelsbeviser for 26.900 kroner og betale 20.750 kroner i gebyrer, men set i forhold til den høje rente hos Danske Bank på 8,85 procent plus gebyr på 10.600 kroner, er der mange penge at spare ved at vælge en af de to billigste, Swedbank eller Københavns Andelskasse.

Stor effekt på ydelsen

Den store renteforskel smitter naturligvis af på både den månedlige ydelse og på de samlede renter. I det billigste tilfælde hos Swedbank den ma?nedlige bruttoydelse på 5.689 kroner, mens de samlede renter kravler op pa? 703.841 kroner.

Til sammenligning koster det kunder i Danske Bank en månedlig bruttoydelse på 8.377 kroner, mens de samlede rentebetalinger summer sig op på 1.503.000 kroner. Med andre ord koster lånet gennem Danske bank 47 procent mere i den månedlige ydelse end i det billigste pengeinstitut.

Dataene er fra primo november 2012. Forudsætning: baseret på variabelt forrentet lån over 25 år. I de tilfælde, hvor bankerne opererer med rentespænd, er der beregnet et gennemsnit. Købet af andelsbeviser i Københavns Andelskasse er tillagt lånet og øger dermed renteudgiften.

Tags

Anbefalede artikler