Solceller giver fantastisk afkast

Gunstige skatteregler, indirekte statsstøtte og stigende elpriser gør et solcelleanlæg til en af de absolut bedste investeringer i øjeblikket med afkast på 6 til 7,5 procent årligt efter skat. Men som boligejer skal du formentlig slå hurtigt til.

BOLIG

Recepten er enkel. Brug 120.000 kroner til etablering af et solcelleanlæg. Efter fem til syv år er anlægget betalt tilbage ved skattebesparelser og værdien af den producerede strøm, og derefter har du stort set gratis strøm de næste 20-25 år.

Omregnet til procent svarer det til et årligt afkast af de 120.000 kroner på 6 til 7,5 procent efter skat, hvis du betaler solcelleanlægget kontant, og i disse lavrentetider lyder det næsten for godt til at være sandt. Men med de nuværende regler på energiområdet er det ikke desto mindre en knastør kendsgerning. Tusindvis af danske parcelhusejere har da også spottet fidusen, hvilket 7.000 nyinstallerede anlæg i årets første fem måneder vidner om ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display