Slip med billig ejendomsværdiskat på feriebolig i Sverige

Du skal betale dansk ejendomsværdiskat for din udlandsbolig. Skatten afhænger dog af, hvor din feriebolig ligger, og i Sverige er den billigst. Du kan få nedslag i prisen, hvis du har betalt udenlandsk skat af din bolig.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

På den anden side af Øresund skal du kun betale 5900 kr. i årlig ejendomsværdiskat for en bolig til 1,5 mio. kr.

Til sammenligning koster skatten 9600 kr. for en tilsvarende bolig i Danmark, mens Tyrkiet er dyrest blandt de lande, hvor flest danskere har købt feriebolig.

Ejendomsværdiskatten varierer, alt efter hvilket land din feriebolig ligger i. Herunder kan du se eksempler på, hvad ejendomsværdiskatten er for en nyopført feriebolig til 1,5 mio. kr.

Land

Beregningsgrundlag (estimeret) kr.

Ejendomsværdiskat (estimeret) kr.

Spanien

861.000

8600

Frankrig

726.000

7300

Tyrkiet

1.247.000

12.500

Thailand

820.000

8.200

Sverige

586.000

5.900

Danmark

958.000

9.600

Kilde: Deloitte

 

 

Du betaler din skat i Danmark

Uanset hvor du har feriebolig, skal du betale dansk ejendomsværdiskat af den. Deloittes skatteeksperter Richardt Tabori Kraft og Bjarne Sall Hansen guider dig her gennem reglerne.

  • Ejer du en ejendom i udlandet, skal du betale dansk ejendomsværdiskat af boligen efter de samme regler, som gælder for ejendomme beliggende i Danmark.
  • Det er op til dig at oplyse Skat om boligkøb i udlandet. Du kan registrere boligen på Skats hjemmeside eller ved at udfylde blanket 04.053, som du finder samme sted.
  • Du skal blandt andet oplyse ejendomsværdi, købsdato og ejerandel. Det skal også oplyses, om du udlejer boligen.
  • Ejendomsværdiskatten indregnes automatisk i din årsopgørelse, når Skat har de nødvendige oplysninger.

Nedslag for skat betalt i udlandet

Hvis du har betalt udenlandsk skat af værdien af din ejendom, kan du få nedslag i den danske ejendomsværdiskat. Nedslagsbeløbet kan dog ikke overstige den opgjorte danske ejendomsværdiskat.

Sådan udregnes ejendomsværdiskatten

Ejendomsværdiskatten udregnes som 10 promille af den del af beregningsgrundlaget, der ikke overstiger 3.040.00 kr., og 30 promille af resten. Dette gælder for boliger erhvervet fra 2. juli 1998. For boliger erhvervet før dette tidspunkt, gives der nogle nedslag ved beregningen af ejendomsværdiskatten. 

 Skatten beregnes efter den billigste sats

Hvis der findes en af Skat godkendt offentlig ejendomsvurdering af din bolig, og hvis den kan sidestilles med en dansk ejendomsværdi, beregnes din skat på grundlag af den laveste af følgende værdier:

  • Ejendomsværdien pr. 1. januar 2001 med tillæg af 5pct.
  • Ejendomsværdi pr. 1. januar 2002.
  • Ejendomsværdien pr. 1. oktober i det aktuelle indkomstår.

På nuværende tidspunkt er det kun den offentlige svenske vurdering i 2001 og 2002 af ejendomme erhvervet før 1. januar 2002, som Skat har godkendt.

Såfremt der ikke findes en godkendt udenlandsk ejendomsvurdering, gælder din købspris. Denne skal omregnes til, hvad der svarer til købsprisen i et af disse år:

  • 2001 med tillæg af 5pct.
  • 2002.
  • 1. oktober i det aktuelle indkomstår.

Ejendomsværdiskatten beregnes herefter på grundlag af den laveste af de tre værdier.

Tags

Anbefalede artikler