Skat får din boligværdi til at falde

Fremtidige stigninger i grundskyld og ejendomsværdiskat kan gøre et boligkøb mindre attraktivt, end det umiddelbart ser ud, advarer økonom.

BOLIG

Boligpriserne vil falde, når flere kommuner hæver ejendomsskatterne, samtidig med at Skat hæver grundværdierne.

De to faktorer alene har medført et gennemsnitligt fald i boligpriserne på 101.304 kroner siden 2007, vurderer Nordeas boligøkonom Lise Nytoft Bergmann for Berlingske.

VK-regeringen satte i 2002 et loft over stigningen af den såkaldte grundskyld, så kommunerne ikke må hæve den med mere end 5-6 procent om året.

Det betyder, at kommunerne i dag sidder med et stort efterslæb, efter at boligpriserne steg til vejrs i 2007 og 2008. Derfor skal man holde godt øje med eventuelle udgifter i fremtiden, hvis man er på boligjagt.

“Boligkøbere bør lige nu overveje, hvilke fremtidige udgifter man køber sig til. Det burde være mere indregnet i prisene nu. Men jeg tror, folk har svært ved at forstå det. Det er en kompliceret beregning, og det er ikke dokumenter, som man får udleveret ved købet,” siger hun til Berlingske.

Man skal altså huske at holde øje med, hvordan de kommende års stigninger i ejendomsværdiskat og grundskyld vil påvirke ens økonomi, selv om det umiddelbart ser ud til at være købers marked i øjeblikket.

Kilder: epn.dk, Berlingske Business

Tags