Skal der kigges på sommerhuse i påsken?

Påsken står for døren og højsæsonen for sommerhuse nærmer sig. Går man med overvejelserne om at købe et sommerhus, giver BRFkredit nu lidt gode råd med på vejen.

BOLIG

Budget skaber overblik
Inden sommerhusjagten for alvor skydes i gang er det altid fornuftigt at starte med at lægge et budget. Med et budget får man nemlig skabt et overblik over sin privatøkonomi og på den måde sikrer, at man er realistisk omkring hvilken placering, størrelse og type sommerhus, man kan gå på jagt efter.

Derudover er et budget med til at holde hånd i hanke med andre ønsker for fremtiden. Når budgettet er lagt kan man få lavet et boligkøbsbevis.

Overvej beliggenheden
Udover et budget skal man overveje geografien. Det koster nemlig også at køre til sommerhuset, hvorfor det er en god ide at spørger sig selv, hvor langt man gider køre, og hvor mange man penge vil ofre på det. Det giver en idé om, hvor man skal lede geografisk.

Her til kommer det, at der kan være penge at spare ved at søge bredt. Beliggenheden spiller en væsentlig rolle i forbindelse med prisen på et sommerhus og der er stor forskel på kvadratmeterprisen alt afhængig af hvilket sommerhusområde, man vælger at kigge i. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i de mest attraktive områder som fx Tisvildeleje og Hornbæk ligger over de 20.000 kr. mens der er andre områder i landet, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er under 10.000 kr.

Der er således ingen tvivl om, at der kan være penge at spare ved at søge bredt, når man ser på sommerhuse.

Vær klædt på til at forhandle om prisen
Det er altid en god ide at undersøge markedet i de pågældende sommerhusområder. Ved at gå på internettet kan man tjekke kvadratmeterpriserne, liggetiderne og de realiserede handelspriser for områderne.

Det klæder en bedre på, hvis man senere skal forhandle om prisen. Er du ikke til at forhandle selv, kan du få professionel hjælp gennem Køberrådgivning.

Finansiering af sommerhuset
I et sommerhus er det muligt at låne 60 pct. af kontantprisen som realkreditlån og 35 pct. som banklån. Er man i forvejen ejer af en helårsbolig, er det en god ide at undersøge, hvorvidt man har friværdi i boligen.

Har man det, vil det ofte kunne betale sig, at få et tillægslån i helårsboligen til at finansiere en del af sommerhuskøbet, da dette alt andet lige giver anledning til en lavere rente end på et efterstående banklån i sommerhuset.

 

Tags

Anbefalede artikler