Sidste chance for fradrag på nyt køkken og bad

Ved årsskiftet ændrer håndværkerfradraget sig i en grøn retning. Det betyder, at du skal skynde dig at udnytte det nuværende håndværkerfradrag, hvis du vil have nyt køkken eller badeværelse.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Noget af det første regeringen gjorde, da den overtog magten i forsommeren, var at genindføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft. Det betyder, at du kan få fradrag på renoveringer fortaget i hjemmet helt tilbage til 2013 – hvis du altså har gemt dine kvitteringer.

De nuværende regler for håndværkerfradraget gælder til og med årsskiftet, og du kan indberette allerede nu. Fra 2016 bliver det et ”grønnere” fradrag, lyder det fra partierne bag aftalen, de nye rammer for fradraget er dog endnu ikke endeligt fastlagt.

Ifølge Søren Bech, der er partner i PWC, er der lagt op til, at fradraget næste år hæves til 18.000 kroner, hvor 12.000 af dem vil være øremærkede til grønne renovationer som solcelleanlæg, isolering og nye vinduer og døre. Fradraget er i dag på 15.000 kroner.

Renover køkkenet og badeværelset nu

Hvor fristende et nyt køkken eller badeværelse end lyder, falder det ikke ind under det grønne håndværkerfradrag, der kommer næste år, men du kan heldigvis stadig nå det i år.

”Det nu man skal gøre det, hvis man vil have det maksimale fradrag,” siger Søren Bech.

Han forklarer, at det er med at få bestilt håndværkerne, da der kan komme større efterspørgsel på dem, når årsskiftet nærmer sig.

Husk, at du kun kan få fradrag for arbejdsløn og altså ikke materialer. Du kan benytte fradraget på din folkeregisteradresse og i dit sommerhus.

Tags

Anbefalede artikler