Sidste chance for at sælge dyr strøm

Nu har du igen muligheden for at sælge din overskydende strøm for 102 øre per kwh. Du kan ansøge hos Energistyrelsen fra den 1. oktober.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

I foråret kunne du indtil maj søge solcellepuljen, der gjorde det muligt at sælge overskydende strøm for 102 øre per kwh. Alle puljerne blev i midlertid ikke udnyttet, derfor har du nu igen ekstraordinært muligheden for at blive en del af den attraktive solcellepulje.

Du ansøger puljen gennem Energinet, men før du gør det, skal du sørge for at bestille et solcelleanlæg.

”Det er vigtigt at du får indført en klausul om, at købet kun er gyldigt, hvis du bliver godkendt til solcellepuljen,” siger Jørgen Due Thomasen, forretningschef i EnergiMidt Energi.

Et solcelle anlæg koster typisk mellem 50.000 og 70.000, og ifølge EnergiMidts beregninger vil tilbagebetalingstiden med en forrentning på 8 procent være 10 år. Anlægget har en levetid på 25 år. Jørgen Due Thomasen peger også på, at genindførslen af håndværkerfradraget gør det særligt attraktivt at bygge et solcelleanlæg.

Løfter din ejendomsværdi

Ejendomsmægleren ECD vurderer at et solcelleanlæg til 100.000 kroner gennemsnitligt vil forøge ejendomsværdien med 54.000 kroner.

Hvis du ikke når at blive godkendt af energistyrelsen, kan du søge igen i foråret 2016. Til den tid vil statsstøtten dog være mindre, og du vil kun kunne sælge din overskydende strøm for 88 øre.

Hvis man ansøger, mens der ikke er en pulje åben, eksempelvis til vinter, vil du kun kunne få 60 øre for din overskydende strøm, forklarer Jørgen Due Thomsen.

 Værd at vide:

  • Der skal 34-40 kvadratmeter solceller til for at blive selvforsynende.
  • I Danmark skal solceller stå sydvendt med en hældning på 45-60 grader for at producere optimalt.
  • Der er cirka 1800 solskinstimer i Danmark året rundt.

 

Tags

Anbefalede artikler