Se boligens salgspris på nettet

Så er det nyeste våben i kampen om boligpriserne på nettet. På fire forskellige boligsider kan du se, hvor meget boligerne tidligere er blevet handlet for - og de oplysninger kan være guld værd, hvis du står midt i et boligkøb.

BOLIG

Trods store protester fra ejendomsmæglerne, er det nu muligt for alle at se boligernes salgspriser i hele landet.

Hvad enten man er på boligudkig eller slet og ret nysgerrig med hensyn til, hvad naboen mon har betalt for parcelhuset.

Hvis du står overfor et boligkøb, så bør du skynde dig ind, og se den sidste pris, boligen du har kig på, blev solgt for. Hidtil har det kun været udbudspriserne, der lå frit tilgængelige, hvilke ikke altid har givet et helt sandfærdigt billede af den faktiske pris, som boligen i sidste ende er blevet solgt for.

Og den oplysning kan være en vigtig faktor i din bolighandel.

Boligsiden Boliga åbnede allerede for salgspriserne i oktober, og da økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) støttede op om ideen, der kan skabe mere gennemsigtighed på boligmarkedet, er det nu et lovkrav, at salgspriserne skal ligge frit tilgængelige på internettet.

Oplysninger om boligpriserne kan ses for alle handler, der er begået fra 1992 til dags dato. Dog kan det tage nogle måneder for nye handler at blive opdateret på boligsiderne.

Sådan gør du

Fremgangsmåden er ganske enkel. Du klikker dig blot ind på en af de tre boligsider -boliga.dk, boligsiden.dk, boligejer.dk eller på ejendomsmæglersiden home.dk og angiver landsdel, postnummer og vejnavn. Herefter vil du få alle registrerede priser op på boliger, der er handlet inden for de sidste 18 år.

Boligsiderne var dog onsdag ramt af nedbrud, da rekordhøje antal har besøgt siderne for at afprøve de nye muligheder.

Men efterhånden som antallet af besøgende på siderne udligner sig, så skulle det være muligt at bruge funktionerne uden problemer.

Sådan gør du på boligsiden.dk:
Klik her: boligejer.dk

Under “Find ejendomsdata” noteres Kommune og vej – hvis vejnummer ikke angives kommer alle vejens huse frem.

Klik på “vælg” ved et vejnummer

Klik på økonomi og “Tidligere vurderinger og salgspriser”

Klik på “historiske salgspriser” og det ønskede år

Tags

Anbefalede artikler