Scor kassen: Udlej dit sommerhus

Nye låneregler gør det muligt at låne tre fjerdele af sommerhusværdien som realkredit, og det kan vise sig at være godt for dig, der ønsker at udleje dit sommerhus.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Den 1. maj trådte nye låneregler for sommerhuse i kraft, og du kan nu låne 75 pct. som realkredit. Fra 1. juli træder en ny planlov i kraft, som gør det lovligt at bebo sommerhuse i 34 uger om året – i dag må du blot opholde dig i sommerhuset i 26 uger om året.

De to ting kan tilsammen muligvis skubbe gang i sommerhusudlejningen. Det var i hvert fald en af regeringens hensigter med at lave nye låneregler.

”Der er i forvejen ret gunstige udlejningsvilkår, men regeringen har haft som motivation at gøre vilkårene endnu bedre, siger Kim Valentin, uafhængig økonomisk rådgiver i Finanshuset i Fredensborg.

Udlejningsbureau: Godt for udlejningen

Ifølge Campaya, der netop udlejer sommerhuse, rammer regeringen plet med de nyre regler og gør det endnu mere attraktivt for dig at udleje dit sommerhus.

”Der har aldrig været større efterspørgsel på udlejningssommerhuse, og når forholdet mellem lejeindtægter og låneudgifter samtidig rykker sig i en positiv retning, bliver det mere attraktivt at eje et sommerhus og benytte det til udlejning,” siger Claus Pedersen, der er direktør i Campaya.

Risiko ved at udleje

Ifølge tal fra udlejningsportalen kan du som ejer af et ganske almindeligt sommerhus med en ugentlig udlejningspris på 4000 kr. tjene 38.000 kr. efter skat og bureaubidrag - på 15 ugers udlejning.

Tallene afspejler, at du udlejer gennem et bureau, hvor du får det største bundfradrag på lejeindtægten.

Claus Pedersen understreger dog, at det stadig er forbundet med en vis risiko at betragte et sommerhus som et rent investeringsobjekt.

”Der er mange forhold, der har betydning for, hvor sommerhuspriserne er på vej hen. Derfor kan du ikke med sikkerhed sige, hvordan udviklingen vil blive,” siger han.

Tags

Anbefalede artikler