Scor kæmpe gevinst med børnekøb af bolig

Boligstøtte og sparet arveafgift gør et såkaldt børnekøb af en bolig til en fantastisk forretning for både barn og forælder. Reelt er det et omvendt forældrekøb, hvor barnet køber en bolig og udlejer den til forælderen. I Penge & Privatøkonomis regneeksempel løber gevinsten op i 382.000 kroner over 10 år.

BOLIG

Når din gamle mor sælger rækkehuset og vil ind til byen, skulle du måske tage en snak med hende, inden hun skriver under på købet af en ny lejlighed. I mange tilfælde er der nemlig rigtig mange skattefrie kroner at tjene for begge parter, hvis du står som ejer af den nye lejlighed og derefter lejer lejligheden ud til din mor.

Penge & Privatøkonomis analyse af økonomien i et omvendt forældrekøb – også kaldet et børnekøb – afslører således et samlet overskud efter 10 år på næsten 382.000 skattefrie kroner, som er fordelt på henholdsvis forælder og børn. I ovenstående eksempel har vi regnet på et børnekøb på en attraktiv adresse i København. Beløbet er beregnet med udgangspunkt i en enlig pensionist, der som alternativ til selv at købe en ejerbolig lader sine børn stå for indkøbet og efterfølgende lejer boligen af børnene. I perioden er der forudsat uændrede boligpriser ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display