Sæt lånet ind på en højrentekonto

Med en arbejdsindsats på en til to timer kan du stort set risikofrit tjene cirka 13.000 kroner på tre år.

BOLIG

Renten på et rentetilpasningslån til boligen er nu så langt nede, at der er penge at tjene ved en lille og stort set risikofri spekulation i rentespændet mellem et F3-lån og indskuddet på en højrentekonto i eksempelvis FIH Erhvervsbank.

Renten på et rentetilpasningslån til boligen er nu så langt nede, at der er penge at tjene ved en lille og stort set risikofri spekulation i rentespændet mellem et F3-lån og indskuddet på en højrentekonto i eksempelvis FIH Erhvervsbank.

For at realisere finten bør du af hensyn til omkostningerne ved låneoptagelsen have en friværdi på omkring 700.000 kroner. På den baggrund optager du et afdragsfrit realkredit lån med en rente på cirka 1,5 procent i tre år.

Dernæst binder du pengene på en højrentekonto i samme periode til en fast rente på 3,75 procent. Efter tre år indfrier du lånet med beløbet fra højrente kontoen.

Låner du for eksempel 729.000 kroner inklusive omkostninger, ligger der efter periodens afslutning en stort set risikofri gevinst på 13.000 kroner efter betaling af skat. Det eneste, du skal gøre for at få beløbet, er at indhente et lånetilbud fra et realkreditinstitut, skrive under på nogle dokumenter og lave lidt research på nettet for at finde det bedste højrentetilbud over tre år.

Her kan du blandt andet bruge mybanker.dk. Alt sammen noget der kan ordnes på 1-2 timer. Det bør dog tilføjes, at gevinsten kan skrumpe, hvis du skal indfri lånet og hæve pengene på højrentekontoen inden udløbet af den treårige periode.

Endelig bør du have plads i din økonomi til at betale renterne på realkreditlånet, da renterne på bankindskuddet typisk først bliver udbetalt efter bindingsperioden på tre år.

Hvis det kniber med likviditeten, kan du imidlertid indskyde færre penge på højrentekontoen og bruge de ekstra penge til betaling af de løbende renteudgifter. Vær ikke bange for, at din bank bliver overtaget af Finansiel Stabilitet, for det medfører sædvanligvis ikke ændringer i indskudsvilkårene, og holder du beløbet under 743.000 kroner, dækker bankgarantien.

Realkreditlån Udgifter
Udbetalt lånesum 690.000 kr.
Etableringsomkostninger 19.310 kr.
Renteudgifter (netto) 20.141 kr.
Udgifter i alt 729.451 kr.
Højrentekonto Indtægter
Indskud 690.000 kr.
Rente (netto) 52.242 kr.
Indtægter i alt 742.242 kr.
Overskud efter skat 12.791 kr.

Tags

Anbefalede artikler