Sælg boligen hurtigt

Tæl antallet af værelser i din bolig. Når du op på tre i lejligheden eller fire i huset, viser statistikken, at din bolig bliver solgt hurtigere end andre typer.

BOLIG

På den ellers stille villavej bakser håndværkere med et nyt fortov, men det er også det tætteste, pr-konsulent Jean Ahlefeldt-Laurvig kommer på håndværkerlarm.

– Hverken min mand eller jeg er handy. Så vi kunne ikke overskue et håndværkertilbud. Derfor var det vigtigt, at der ikke skulle ordnes en masse ved huset, men det skulle heller ikke være helt nyt – og så skulle beliggenheden være i orden.

Tæt på skole, børnehave og city, fortæller Jean Ahlefeldt-Laurvig, der er vokset op i København, men døtrene Ingrid (6 år) og Ellen (4 år) skulle have græs under deres små fødder.

– Huset her er meget funktionelt, og jeg kan i et blik overskue, hvor børnene er henne, og hvad de laver. Jeg er lidt af en hønemor. Og i haven kan de lege trygt og godt, så man ikke er tvunget til at gå ned på den nærmeste legeplads, hver gang pigerne skal ud.

Jean Ahlefeldt-Laurvig er fast gæst på den forreste række under Modeugen i København, og hendes klædeskab er flere gange blevet åbnet for læserne af modemagasinerne eller fremhævet ved officielle lejligheder i ugebladene. Det er dog første gang, at hun inviterer indenfor i privaten.

Udnyttelsen af rummene i den 261 m² store villa er optimal, og hun nyder, at der ikke er en masse krummelurer, som skal tørres af, som i parrets tidligere bolig – en villalejlighed i samme område.

Egentlig var Jean Ahlefeldt-Laurvig godt tilfreds i de omgivelser, men hendes mand, Ditlev, der arbejder i reklamebranchen, ville gerne prøve noget andet. Og nu nyder Jean Ahlefeldt-Laurvig at bo på en vej, hvor der hilses og holdes et trygt øje med hinanden på tværs af aldersgrupper.

– En dag, når vi bliver gamle, ender vi nok i en herskabslejlighed på Østerbro, hvor der er højt til loftet og plads til drømmemøblerne, som kræver ekstra luft omkring sig for at komme til sin ret, siger Jean Ahlefeldt-Laurvig og udpeger på en smuk indrammet plakat, hvilken Wegner-stol der står højt på ønskelisten: Flagline-stolen.

– Jeg ved godt, hvad jeg kan lide, men jeg går faktisk ikke så højt op i boligindretning. Tit koster det, som jeg ønsker mig, bare mange penge – og så vil jeg faktisk hellere vente, selv om jeg er ekstremt utålmodig. For jeg har meget svært ved halve løsninger, og jeg er ikke super kreativ, når jeg selv skal finde på noget, som kunne gå i stedet.

Som det sig hør og bør i gamle familier, så er det Ditlev Ahlefeldt-Laurvigs storebror, Christian, der har overtaget det røde slægtsslot Tranekær på Langeland. Og slægternes gang er helt på sin plads set med Jean Ahlefeldt-Laurvigs øjne, for hun savner ikke tusindvis af kvadratmeter at skulle passe i en travl hverdag.

– Min mand er fra landet – men jeg er nok mest til byen, så dette sted er et godt kompromis, fordi her er grønt og stille – og jeg er stadigvæk tæt på byens puls. Samtidig har vi mulighed for at indrette os mere moderne og funktionelt, siger hun.

Husets funktionelle stil og linjer spillede slet ikke sammen med de antikke mahogni-møbler, som de begge bragte med sig fra deres barndomshjem eller selv havde købt. Så en del møbler kom tilbage til Tranekær, og enkelte får lov til at vente i kælderen på den store herskabslejlighed en dag.

– Skænke og vitrineskabe kunne ikke gå her. Det virkede helt forkert og passede slet ikke ind i stilen. Omgivelserne kaldte på noget moderne. Jeg synes for eksempel ikke, at det passer sammen at bo på 2. sal i København og køre i en Range Rover. På samme måde tog vi også i vores hjem udgangspunkt i det liv, som vi lever nu, siger hun.

Parret gik også igennem samlingen af malerier med en tættekam. Væggene så hurtigt for rodede ud, så nu er der kun helt særlige ting såsom billeder af Maria Marstrand, Anders Brinck og Ejler Bille. De er kommet op at hænge for at bevare en stemning af luft og lethed i boligen.

Der er dog også møbler, som har overlevet diverse flytninger fra Christianshavn, hvor parret boede i begyndelsen – over villalejligheden – og nu i huset – for eksempel skalstolene i træ af Hans J. Wegner.

Tags

Anbefalede artikler