Sådan presser du boligprisen i bund

Selvom boligøkonomer mener, at boligmarkedet har nået bunden, så bør boligkøberne presse prisen mest muligt. Læs, hvordan du gør.

BOLIG

"Det er for lavt. Det kommer sælger aldrig til at gå med til," er formentlig den sætning, ejendomsmægleren vil sige, når du afgiver dit bud. Men det skal du ikke lade dig slå ud af. For der gives i øjeblikket store afslag på boligmarkedet.

I gennemsnit er der over det seneste år givet 7,4 procent i rabat i for­bindelse med forhandling af huse til over 4 ­millioner kroner. Det viser en undersøgelse lavet af Boliga.dk for Penge & Privatøkonomi. For lejligheder er det tilsvarende tal 5,4 procent.

Her er 5 gode argumenter, der kan presse prisen på de næste bolig ned:

1. Læs tilstandsrapporten og energimærkningen grundigt. Her kan du finde fejl, der kan bruges til at kræve nedslag i prisen. Brug eventuelt et par tusinde kroner og hyr din egen byggesagkyndige, der kan finde flere argumenter for en lavere pris.

2. Spil på flere hest ved at undersøge priserne og standen af et større udvalg af huse/lejligheder. Brug den viden til at sætte den rigtige lave pris.

3. Byd bevidst lavt, helt op til 20-30 procent, men indiker også, at du gerne vil forhandle.

4. Tjek grundejerforeningen/ejerforeningens gæld. Boligens relative andel bør fratrækkes i prisen.

5. Tjek sælgerne. Er huset/lejligheden helt eller delvist tomt. Navnesøg sælger via Google, og dan dig et indtryk af hvor pressede, de er.

Læs de øvrige gode råd til at presse prisen i Penge & Privatøkonomi nr. 10, der udkommer i denne uge.

Tags

Anbefalede artikler