Sådan fungerer en skrå konvertering

En skrå konvertering er DEN RISIKABLE konvertering. Se her hvad skrå konvertering går du på, hvorfor det kan være en god idé - og hvilke fordele og ulemper, der er ved at fortage en skrå konvertering.

BOLIG


Hvad gør du: Du omlægger typisk fra et fastforrentet lån til et lån med variabel rente (det kan dog også være den anden vej).

Hvorfor: Du slipper i fremtiden med en lavere ydelse på dit lån.

ET EKSEMPEL:

 

    • Du har et 6%-lån med en obligationsrestgæld på 1.000.000 kroner, men renten på de korte lån som eksempelvis F1-lån med årlig rentetilpasning er faldet så meget, at du er fristet til at omlægge til variabel rente.
    • Kursen på 6%-obligationerne er 97. Du kan dermed indfri dit 6%-lån for 970.000 kroner, som du finansierer ved at optage F1-lånet. Da der er omkostninger ved at indfri lånet og stifte det nye lån på i alt 10.000 kroner, skal du have et provenu fra det nye lån på 980.000 kroner.
    • Kursen på F1-lånet er 99, og du bliver derfor nødt til at optage det nye lån med en hovedstol på 989.899 kroner, for at du efter kurstab står med de nødvendige 980.000 kroner i hånden.
    • Renten på F1-lånet er 4 procent Hvor du før betalte 60.000 kroner om året i rente før skat, slipper du nu med 39.200 kroner det første år.

 

FORDEL: Du kan i bedste fald skære virkelig meget af din ydelse. Konverterer du i skrivende stund eksempelvis fra et 6%-lån til et F1-lån med årlig rentetilpasning, sparer du ifølge BRFkredit 12.933 kroner om året efter skat ved et lån på 1 million kroner (ved lån med afdrag).

ULEMPE: Du påtager dig en meget større risiko. Når renten på et tidspunkt stiger igen, følger din ydelse med op. Med det fastforrentede lån havde du fastlåst din ydelse.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display