Sådan finder du en billig bolig

Mange boliger på tvangsauktion står samtidig til salg hos en mægler.

BOLIG

Hvis man er på jagt efter en billig bolig, kan det betale sig at kigge efter ejerboliger på tvangsauktion – de kan nemlig købes med de almindelige handlers sikkerhedsnet.

Det skriver Berlingske Business.

Det kan være forbundet med usikkerhed at købe en bolig på tvangsauktion. Men på sitet itvang.dk kan man se, hvilke boliger der er på tvangsauktion, men samtidig er til salg hos en mægler.

Det giver mulighed for at give et bud på boligen. Og ofte behøver det ikke at være særlig højt for at overgå det typiske hammerslag på en tvangsauktion.

I nogle tilfælde kan man endda se det højeste bud fra den første auktion, da mange tvangsauktioner kommer ud i to runder for at opnå så højt et bud som muligt.

“Der er jo rimeligt mange auktioner lige nu. Når de er varslet i fogedretten, så er de ofte også udbudt hos mægler, og det giver en spændende mulighed for køber for at afgive et bud,” siger Frederik Rovsing, partner i itvang, til Berlingske Business.

Han uddyber, at sælger ikke er interesseret i at få huset på tvangsauktion, fordi der er stor usikkerhed om prisen.

Og der er ingen tabere ved, at der før en tvangsauktion bliver givet et acceptabelt bud, da kreditorerne også er interesserede i at få en højere pris.

Ofte er priserne på tvangsauktioner typisk meget lavere end i fri handel. I 2011 viste en opgørelse fra boligsitet Boliga, at huse på tvangsauktion landet over kostede næsten 44 procent mindre end huse i fri handel.

Og at lejligheder på tvangsauktion kostede 30 procent mindre end i fri handel.

Lige nu annoncerer itvang op mod 400 tvangsauktioner, mens omkring 15 procent af dem samtidig står til salg hos en mægler.

Kilde: business.dk

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display