Sådan styrer du uden om boligsvindlere

Boligsvindlere har misbrugt ejendomsmæglerkæden Homes salgsbilleder. Her giver kæden 6 tips, så du undgår at blive snydt

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Studiestart på de videregående uddannelser er lige om hjørnet, og dermed er det også højsæson for boligsvindel. Politiet advarer mod, at du slår for hurtigt til i jagten på en studiebolig.

"Man skal huske at bruge sin sunde fornuft. Selv om det er udlejers marked, og man er desperat efter et sted at bo før studiestart, bør man ikke leje noget og indbetale depositum uden først at have set boligen og mødt udlejeren. Man bør også tænke sig om en ekstra gang, hvis udlejer kræver, at pengene skal overføres meget hurtigt, til en udenlandsk konto eller udleveres kontant," siger politikommissær Nicki S. Pedersen fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Samtidig skal du være forsigtig med at sende billede af f.eks. dit kørekort, fordi oplysningerne kan bruges til identitetstyveri. Og det er en god ide at sikre dig, at udlejeren er den reelle udlejer. Det kan du gøre på boligejer.dk.

Svindelsagerne går tit ud på, at unge overtales til at betale depositum for en lejlighed, før de har set den. Bagefter viser det sig, at lejligheden slet ikke er til leje - og på det tidspunkt er boligsvindleren over alle bjerge. Alene Københavns Politi oplever omkring 200 sager om boligsvindel om året. 

Homes lejligheder brugt til svindel

Mæglerkæden Home har oplevet, at billeder af salgslejligheder er blevet misbrugt til svindelnumre. 

"Men "udlejeren" kan bare aldrig vise lejligheden frem. I stedet kommer svindleren med undskyldninger for, hvorfor han lejer ud og ikke lige kan vise frem nu, men forsøger alligevel at score et depositum," advarer Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Home har derfor seks tips til, hvordan du kan undgå at blive snydt af boligsvindlere:

1. Brug din sunde fornuft - især hvis det lyder for godt til at være sandt

2. Skriv aldrig under på noget, før du har set boligen - en svindler kan jo ikke fremvise en lejlighed, som står til salg hos en ejendomsmægler.

3. Lad dig ikke presse til at skrive under. Det kan være tegn på, at der er noget galt.

4. Overfør aldrig penge, før du har en kontrakt underskrevet af udlejer i hånden.

5. Hvis du overfører penge, så brug banken, så transaktionen kan spores. Brug aldrig online betalingstjenester.

6. Undersøg, om det er sælger, du har dialog med på ios.dk, hvis det er en ejerbolig, der forsøges udlejet.

Tags

Anbefalede artikler