Så meget har man tjent ved blot at sove

De stigende boligpriser har betydet, at du som boligejer har tjent på din bolig blot ved at sove i den.

BOLIG

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at vi stadig ser stigende boligpriser på landsplan for både ejerlejligheder og parcelhuse.

Målt over året er boligpriserne nemlig steget ganske pænt. På årsniveau er priserne steget med 4,6 pct. for huse og hele 8,4 pct.for ejerlejligheder. Prisstigningerne giver anledning til en øget opsparing i murstenene.

Gennemsnitshuset tjener 240 kr. pr. nat
For de kommende boligkøbere er stigende boligpriser knap så sjovt. Derimod kan de eksisterende boligejere glæde sig over de stigende boligpriser.

Tager vi udgangspunkt i de seneste tal fra Danmarks Statistik og sammenligner den gennemsnitlige salgspris på et enfamiliehus for et år siden med prisen i dag, har man som husejer opnået en værdistigning i boligen ved blot at sove i den.

Ifølge Danmarks Statistik et kostede et gennemsnitshus 1.917.000 kr. i februar 2014. Købte man således en gennemsnitsbolig på daværende tidspunkt, har man det seneste år opnået en øget opsparing i sin bolig på godt 88.000 kr., hvilket svarer til en værdistigning på ca. 240 kr. pr. nat man har sovet i sin bolig de seneste 12 måneder.

Er man i stedet for ejer af en gennemsnitlejlighed, har man i den grad også noget at glæde sig over. Her har man i løbet af det seneste år nemlig øget opsparingen en tak mere end husejerne.

Købte man en gennemsnitslejlighed tilbage i februar 2014, der på daværende tidspunkt kostede 1.875.000 kr., har man det seneste år sparet ca. 430 kr. op pr. dag man har boet i lejligheden, hvilket svarer til 157.500 kr.

Det er således ikke ubetydelige formuer, der bliver opbygget i murstenene ved blot at sove i sin egen seng hver nat. Ligesom det er værd at huske på at det er gevinst, som vel og mærke er skattefri. Man skal dog huske, at boliger er noget man bør købe fordi man har et boligbehov.

2015 bliver endnu et år med stigende priser
Meget tyder på at 2015 vil kunne blive et godt år for de eksisterende boligejere og vi igen vil se et boligmarked, der kommer ud med positive stigningstakter på landsplan.

Det skyldes især det meget lave renteniveau, men også kombinationen af stigende realløn, fremgang på arbejdsmarkedet og den generelt bedre stemning til økonomien.

 

Tags

Anbefalede artikler