Så meget fradrag kan familien få

Den ny 'BoligJobplan' træder i kraft allerede om to uger. Staten betaler næsten en tredjedel af lønnen til tømreren eller gartneren.

BOLIG

Hvis du betaler 1000 kroner i løn til rengøringsdamen, vinduespudseren, tømreren, gartneren eller babysitteren, får du 320 kroner tilbage i skat.

I aftes blev VK-regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Kristendemokraten Per Ørum Jørgensen enige om den såkaldte ‘BoligJobplan’, der sikrer fradrag for serviceydelser i hjemmet.

Aftalen bliver formentlig stemt hjem i dag, så den kan gælde allerede fra 1. juni.

Når en håndværker, rengøringsdame, vinduespudser eller andre udfører arbejde i hjemmet yder staten et tilskud, der svarer til en tredjedel af lønudgiften i en gennemsnitskommune.

En familie bestående af et ægtepar eller to ugifte voksne kan få fradrag for lønudgifter på op til 30.000 kroner om året.

Det vil betyde et reelt tilskud på 10.000 kroner fra staten.

Det svarer til, at familien kan bruge 575 kroner om ugen på rengøring, børnepasning eller tømrerarbejde – og ende med en regning på cirka 392 kroner.

Folk, der bor alene, kan få fradrag for det halve. Og fradraget gælder både for lejere og boligejere. Det gælder kun for løntimer – og altså ikke for f.eks. tømrerens materialer.

Fradraget er udformet som et ligningsmæssigt fradrag.

I skatteregnskabet vil det stå sammen med fradragene for fagligt kontingent, gaver, kørsel til og fra arbejde og underholdsbidrag som f.eks. børnebidrag.

‘BoligJobplanen’ er foreløbigt et forsøg, der skal dæmme op for sort arbejde. Det gælder frem til 2013.

Se aftaleteksten her: Finansministeriet

Tags

Anbefalede artikler