Så mange er begyndt at kigge på hus i provinsen

Friske tal viser, at markant flere kigger efter ny bolig udenfor hovedstaden.

BOLIG

Nye tal fra EDC viser, at der nu er mange flere, der kigger på ny bolig i forhold til sidste år. Stigningen er markant større i regionerne uden for Hovedstaden, hvor der i 2015 er mellem 65 pct. og 85 pct. flere visninger af ejendommene på nettet i forhold til sidste år, mens stigningen ”kun” er 35 pct. i Region Hovedstaden. Tallet er opgjort som gennemsnitligt antal visninger af en bolig på edc.dk efter 90 dage til salg.

 

Selvom udviklingen fra 2014 til 2015 ikke er lige så kraftig i Region Hovedstaden som i resten af landet, er det stadig her, at der er flest der klikker sig igennem præsentationen af boligerne, der er til salg, nemlig i snit 2.655 visninger efter 90 dage.

 

- Tallene er udtryk for at der fortsat er en særdeles høj aktivitet i hovedstadsområdet samtidig med at markedet for alvor er begyndt at røre på sig i alle øvrige regioner, siger Jan Nordmann, der er kommunikationschef i EDC-kæden.

 

- En del af forklaringen er givetvis, at priserne især i København er steget meget de seneste år. Det får flere til at kigge efter boliger i de lidt billigere områder. En tilsvarende udvikling gør sig gældende omkring Aarhus, selv om priserne ikke er steget helt så meget her, siger Jan Nordmann.

 

Ved at se på aktiviteten på sagerne på nettet får man et billede af, hvordan salget vil udvikle sig de kommende måneder. Inden der gennemføres en handel, går der en periode med visninger på nettet og fremvisninger med mægleren.

 

- Som mæglere følger vi nøje udviklingen i visninger på nettet, forespørgsler om boligen på telefon eller mail, hvor meget materiale, der bestilles, og hvor mange fremvisninger, vi er ude på, alt sammen fordi det giver os en god fornemmelse af, hvordan boligsalget vil udvikle sig de kommende måneder, forklarer Jan Nordmann. - På baggrund af tallene her er der grund til at bevare optimismen for hele 2015. Der er ikke noget, der tyder på, at den pludselige vending af boligmarkedet i februar ikke skulle fortsætte resten af året.

 

EDC forventer et samlet boligsalg i Danmark i 2015 omkring 70.000 ejendomme, hvilket er det højeste siden 2006.

 

Antal visninger efter 90 dage            2014              2015            Udvikling

Hovedstaden                                       1.967              2.655            + 35%

Sjælland                                              861                1.412            + 64%

Syddanmark                                        831                1.465            + 76%

Midtjylland                                           927                1.714            + 85%

Nordjylland                                          721                1.223            + 70%

 

Tags

Anbefalede artikler