S-SF klar med kontanter til andelskøbere

Både andelskøbere og lejere vil nyde godt af S og SF's nye forslag om en boligpakke. De er klar med kontanter for at sætte gang i salget.

BOLIG

S og SF vil fra i dag og indtil 1. januar 2013 give andelskøbere en check, hvis de vinder det kommende folketingsvalg.

Checken skal matche købsprisen. Det vil sige, at køber man en andelsbolig til én million kroner, får man udbetalt 15.000 kroner. Køber man en bolig til to millioner kroner, vil man modtage 30.000 kroner og så videre. Det skriver Berlingske.dk.

Forslaget kommer i kølvandet på regeringens nye boligpakke, som vil blive fremstillet senere i dag. S og SF vil med forslaget give samme vilkår for boligkøbere, andelskøbere og lejere.

»Vi vil give andelshaverne et kontant tilskud af samme størrelse som boligejerne, så der ikke sker en forskelsbehandling. Salget af andelsboliger er også gået i stå, og et kontant tilskud vil sætte skub i markedet,« siger SF-formand Villy Søvndal.

Indtil videre er pakken ikke finansieret, men SF-S regner med, at pakken vil koste omkring 200 millioner kroner.

Hvis de to partier kommer i regering, vil de også tilgodese lejerne. Med det nye forslag bliver der lagt op til, at lejere , som flytter i nybygget almen bolig, kan slippe 800 kroner billigere om måneden.

Kilde: Kilde: Berlingske.dk

Tags

Anbefalede artikler