Rige vil droppe sort arbejde

Når BoligJob-ordningen træder i kraft, bliver det fortrinsvis på Strandvejen, at sort arbejde skifter til hvidt.

BOLIG

Når palæet i fremtiden skal have lagt sorte højglanstegl på taget, vil det oftere foregå på lovlig vis end med sort arbejde.

I morgen træder regeringens BoligJobordning nemlig i kraft, og det betyder, at især de rige vil droppe det sorte arbejde, viser undersøgelse.

BoligJobordningen medfører, at danskerne fra den 1. juni kan få fradrag for en lang række opgaver i have eller hus – et fradrag der cirka svarer til en tredjedel af arbejdslønnen.

En undersøgelse lavet af Bolia viser, at BoligJobordningen vil få mange danskere til at genoverveje det sorte arbejde.

38 procent af de 2.200 adspurgte står ved, at de har brugt eller har planer om at bruge sort arbejde. Seks ud af 10 siger, at den nye fradragsordning vil betyde, at de vil mindske eller helt fravælge sort arbejde fremover.

Fire ud af 10 holder fast i, at BoligJobordningen ikke spiller nogen rolle i deres overvejelser om at bruge sort arbejde.

Når undersøgelsen samtidig viser, at der er en tendens til, at det er de velhavende, der dropper det sorte arbejde, så hænger det sandsynligvis sammen med, at det langt oftest er de rige, der bruger sort arbejdskraft.

Ifølge en undersøgelse lavet af Rockwoolfondets Forskningsenhed er det næsten hver anden husstand med en samlet indkomst på over én million årligt, der køber sort arbejde.

Tags

Anbefalede artikler