Rekordbillige boliglån

Det er blevet lettere at være førstegangskøber på boligmarkedet. Det viser nye tal fra Realkredit Danmark.

BOLIG

Nye boligkøbere har markant lettere ved at få boligøkonomien til at løbe rundt sammenlignet med tidligere år. Det oplyser Realkredit Danmark i en pressemeddelelse.

- Udgifterne til et fastforrentet lån med afdrag ved køb af parcelhus løber aktuelt op i 14 procent af den gennemsnitlige indkomst for en familie med børn – tilbage i 3. kvartal 2007 lå denne andel på hele 23 procent, skriver Realkredit Danmark.

Meldingen kommer i kølvandet på Realkredit Danmarks lancering af et nyt finansieringsindex, der er lavet på baggrund af homes husprisindex.

Lånes der med et såkaldt F1-lån, kan en gennemsnitsfamilie nøjes med at bruge 3 procent af deres samlede indkomst på realkreditlånet. Dette tal er ikke set lavere i indeksets levetid, der går tilbage til 2004, oplyser Realkredit Danmark.

Danmarks største realkreditinstitut skriver i pressemeddelelsen, at de tager udgangspunkt i et gennemsnitligt 140 kvm. parcelhus, der på landsplan koster cirka 1.630.000 kroner.

- Aktuelt vil realkreditfinansieringen af dette parcelhus løbe op i 5.430 kroner om måneden med et fastforrentet 3,5 procent-lån og 1.240 kroner med et Flex-Lån F1 uden afdrag, skriver Realkredit Danmark.

Tags

Anbefalede artikler