Realkreditinstitut pelser dig

Boligejere i BRF kan se frem til en højere rente og bidrag end andre boligejere.

BOLIG

Nogle kan se frem til en bedre rente end andre til næste år.

Er du kunde hos Realkredit Danmark, Nordea og Totalkredit, ligger den nye rente på alle tre låntyper næsten på samme niveau. Men er du kunde hos BRF Kredit, er renten højere, skriver Politiken.dk.

Som kunde hos BRF betaler du faktisk mellem 0,17 og 0,27 procentpoint mere, end hvis du var kunde hos de allerbilligste.

Men regner du bidragssatsen, så vil du opdage, at forskellen faktisk er endnu større. BRF ligger højere, når det gælder F1-lån, hvis du sammenligner med Nordea. Forskellen er på 100 kroner om måneden per lånte million kroner.

Nykredit, der sammen med Totalkredit styrer 40 procent af markedet for boliglån, ser positivt på udvikling af rente over en længere årrække.

“For andet år i træk ender vi med en F1-rente, der er to procentpoint under den gennemsnitlige fleksrente over de seneste 10 år. Derfor bør renten kunne stige med to procentpoint, uden at det giver anledning til ømme tæer hos boligejerne,” siger Sune Worm Mortensen.

Flere selskaber og her i blandt Nykredit vurderer efter den historisk lave rente, at det kan betale sig for boligejerne at springe over i et fastforrentet lån eller alternativt vælge et tre- eller femårigt flekslån. Hvis det ikke tiltaler boligejerne, foreslår de, at boligejerne lægger besparelsen til side.

Kilde: Politiken.dk

 

Tags

Anbefalede artikler