Rabatten på huskøb svæver i det uvisse

VK-regeringen har lovet en klækkelig rabat til fremtidige huskøbere. Men regeringen har ingen aftale endnu, selvom løftet er givet.

BOLIG

Regeringens løfte til boligkøbere er ikke meget værd.

Selvom Lars Løkke Rasmussen har lovet, at alle købere af fast ejendom fra og med seneste weekend slipper for tinglysningsafgift samt for at betale grundskyld og ejendomsværdiskat frem til 2013, skal man passe på med at tro på ordene. For løftet er givet uden nogen form for politisk flertal.

Det erkender finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) på et pressemøde, hvor regeringen præsenterede sit finanslovsforslag.

Spørgsmål: I har lovet, at man bare kan gå ud at købe en ny bolig med tilbagevirkende kraft fra den seneste weekend og så få disse skatte og gebyrrabatter; har I allerede en aftale, siden I kan komme med et løfte?

“Nej, nu skal vi til at forhandle,” lød svaret fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Spørgsmål: Men hvordan kan man love, at danskerne trygt kan købe en ny bolig og få disse rabatter, når man ikke har et flertal for det?

“Det er sådan, at man i politik er nødt til at komme med nogle forslag. Den måde, du tænker demokrati på, er jo nærmest østtysk,” argumenterede finansministeren.

Spørgsmål: Men hvis I ikke kan gennemføre jeres forslag, hvordan vil du så have det med, at der er mennesker, der faktisk har købt en bolig på grund af jeres løfte, og pludselig alligevel ikke får den rabat, de havde regnet med?

“Jeg tror ikke, vi kommer det her meget nærmere,” sluttede Claus Hjort Frederiksen.

Tags

Anbefalede artikler