Prisfaldet på boliger fortsætter

Ejerboligerne bliver fortsat billigere. Men der er flere forskelle at spore, alt efter hvor i landet man er.

BOLIG

Boligpriserne fortsætter nedturen. I årets første kvartal faldt priserne med 7,4 procent sammenlignet med priserne i perioden året før.

Det viser boligmarkedsstatistikken, der udgives af Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet og Realkreditrådet.

Men faktisk er der pletvise prisstigninger rundt om i landet.

- Der er lidt flere forskelle at spore, når man sammenligner de handlede boliger i årets første kvartal med dem, der blev handlet i forrige kvartal. Her finder vi pletvise prisstigninger for alle boligtyper, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

I en kommentar til statistikken anfører hun, at eksempelvis priserne på huse i Region Nordjylland steg med 3,1 procent, mens ejerlejligheder steg svagt i Region Hovedstaden med 0,6 procent.

I Realkreditforeningen betegner direktør Karsten Beltoft ikke tallene som “positiv læsning”.

- Boligmarkedet er indhyllet i en tåge af usikkerhed i øjeblikket. Det gælder blandt andet gældskrisen i Sydeuropa, som vi ikke har megen indflydelse på, siger Karsten Beltoft

Han påpeger, at politikerne til gengæld har indflydelse på det, der sker i Danmark:

- Jeg kan kun opfordre til, at alle politiske partier strækker sig langt, så der kan aftales de nødvendige tiltag, som sikrer, at boligejerne kender boligøkonomien flere år frem, siger han.

I Danske Bank forventer økonom Jens Nærvig Pedersen, at priserne vil stabilisere sig de kommende kvartaler:

- Der vil dog ikke være egentlig grobund for prisstigninger grundet den svage økonomiske fremgang og de lave lønstigninger, der er udsigt til, siger han i en kommentar.

Jens Nærvig Pedersen understreger da også, at det hurtigt kan gå nedad igen, hvis eurokrisen for alvor begynder at eskalere på ny.

- Omvendt kan en definitiv løsning på problemerne være den hjælpende hånd boligmarkedet står og mangler, siger han.

Tags

Anbefalede artikler