Prisfald tvinger familier på tvang

Antallet af tvangsauktioner er vokset mest i de områder, hvor prisfaldene på parcel- og række har været størst.

BOLIG

422 familier måtte i oktober gå fra hus og hjem, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Antallet af tvangsauktioner er vokset mest i de områder, der har oplevet størst prisfald.

“Boligejerne er mest trængte i de områder af landet, hvor boligpriserne er faldet mest. Her har boligejerne mistet en større del af deres økonomiske polstring i takt med, at friværdierne er faldet. Det har resulteret i forholdsmæssig flere tvangsauktioner end i resten af landet,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Værst ser det ud på Sjælland, hvor huspriserne både i og uden for hovedstaden er faldet mere end i resten af landet. Siden 2007 er antallet af tvangsauktioner tredoblet i Region Sjælland, samtidig er priserne faldet med 26 procent. Til sammenligning er priserne kun faldet tre procent i Nordjylland.

På landsplan er der omkring 300 flere tvangsauktioner om måneden, end da boligpriserne toppede i 2. kvartal 2007.

Eneste lyspunkt er, at antallet af tvangsaktioner er faldet med 21 fra september til oktober, viser tallene fra Danmarks Statistik.

“Vi har fortsat et begrænset antal tvangsauktioner i forhold til tidligere perioder med lav økonomisk vækst. Renten er lav, og ledigheden vokser kun beskedent. De betyder, at de fleste kan betale ydelsen på deres boliglån,” siger Ane Arnth Jensen.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display