Prisen på lejligheder tordner op

Er du på udkig efter en lejlighed? Så er det blevet voldsomt dyrere at købe. Læs, hvor meget priserne er steget.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

En gennemsnitlig lejlighed er nu steget med hele 51 pct., siden priserne var lavest i februar 2009. 

Samtidig koster en gennemsnitlig lejlighed nu 5 pct. mere, end da priserne toppede sidste gang i juli 2006. Det er nogle usædvanligt store udsving på så kort en tidsperiode, og det er hverken misundelsesværdigt for den enkelte lejlighedsejer eller for boligmarkedet som helhed.

"Lejlighedsejerne har oplevet nogle voldsomme udsving i deres i deres friværdi de seneste år som følge af de store ændringer i boligpriserne," siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom hos Nordea Kreeit. 

Det er ikke nogen misundelsesværdig situation, da langt de fleste ejere betragter deres bolig som et hjem snarere end som en ren investering, og derfor hellere havde set en mere jævn udvikling, der gjorde det nemmere at planlægge efter.

"Mange lejlighedsejere har været gennem en årrække, hvor de har måttet realisere et stort tab, hvis de skulle sælge deres bolig. Det har betydet, at de har haft svært ved at flytte, og det har givet vist betydet dårlig nattesøvn og en stor mental bagage i mange familier," siger Lise Nytoft Bergmann. 

Nu stiger priserne så igen, og Nordea Kredit er af den opfattelse, at de er kommet højt op. Det er nemlig vigtigt at huske på, at hvad der kan stige meget, kan også falde meget. 

Renten kommer til at spille en stor rolle for, hvad der vil ske på markedet for lejligheder i de kommende år. Det bedste råd til nye lejlighedskøbere er derfor, at de skal tænke langsigtet. Lad være med at købe for dyrt eller for lille, og ikke lade sig presse til et hurtigt køb af de stigende priser.

Tags

Anbefalede artikler