Prisen på boliger rasler ned

Det er igen blevet billigere at købe fast ejendom. Både huse, lejligheder og sommerhuse fortsætter prisfald.

BOLIG

Det er forsat købers marked, når talen falder på boligkøb. Både huse, lejligheder og sommerhuse fik endnu et hak i tuden med prisfald over hele linjen fra februar til marts, viser tal fra Danmarks Statistik.

Et hus blev en procent billigere, mens et sommerhus faldt med 1,9 procent i pris. Lejligheder klarede derimod næsten prispresset og faldt med blot 0,1 procent, viser tallene.

- Boligmarkedet har gennem flere år været presset, så dagens fald i boligpriserne er blot endnu et slag. Usikkerheden på boligmarkedet får mange af køberne til at holde sig væk, siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, i en kommentar.

Ser man på priserne over kvartaler, faldt priserne på huse med 1,4 procent i første kvartal i år i forhold til det forudgående kvartal. Priserne på ejerlejligheder er uændrede, og priserne på sommerhuse steg i samme periode 0,4 procent.

Realkreditrådets boligudbudsstatistik viser, at der lige nu er omkring 65.000 boliger til salg. Og at salget er 30 procent mindre end normalt.

- En kombination af få handler og et stort boligudbud, er en slem cocktail for de pressede sælgere. Sælgerne må således væbne sig med mere tålmodighed og acceptere større prisnedslag end tidligere, når boligen skal sælges, siger Peter Jayaswal.

Det seneste år – fra marts 2011 til marts 2012 – er huse faldet med 8,6 procent i snit, mens lejligheder er blevet 5,8 procent billigere, og sommerhuse har oplevet et prisfald på 12,3 procent.

Den gennemsnitlige salgspris var i marts 2012 1.692.000 kroner for et hus, 1.597.000 kroner for ejerlejligheder, mens den for sommerhuse var 1.089.000 kroner.

Tags

Anbefalede artikler