Prisen for arkitektur

Drømmer du om at flytte ind i en murermesterbolig, en funkisvilla eller et typehus, skal du betale mere end for mange andre boligtyper. Specielt i landets dyreste områder. Du kan dog bygge stilen selv og skære i udgiften.

BOLIG

Hvis du er boligsøgende, har du sikkert bemærket, at en af boligannoncernes første informationer er, om boligen er arkitekttegnet. En undersøgelse fra Bolius Boligejernes Videncenter viste i oktober 2013, at udbudsprisen er hele 50 procent højere, når der står arkitekttegnet bolig i annoncen. Her kostede hver kvadratmeter i de arkitekttegnede huse 18.500 kroner, mens den tilsvarende pris for alle huse var 12.925 kroner. En forskel på 5.575 kroner.

»Det har stor betydning for en gruppe af huskøbere, at boligen er arkitekttegnet. Det er typisk den velhavende og flergangsboligkøberen. Sådan har det altid været,« siger Torben Strøm, formand for Dansk Ejendoms­mæglerforening og med over 30 års brancheerfaring.

Køberne af huse med arkitektoniske kvaliteter vil som regel bo i et kvarter med ligesindede med samme uddannelsesniveau og interesser. Det presser priserne op ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler