Pres boligprisen i bund

Krummer du tæer, når andre prutter om prisen, kan du godt pakke attituden væk, når du skal købe bolig. Her gælder alle kneb. Ingen betaler i øjeblikket fuld pris på boligmarkedet, og med den rette teknik kan du skære op til 10 procent af udbudsprisen.

BOLIG

Det er for lavt. Det kommer sælger aldrig til at gå med til,« er formentlig den sætning, ejendomsmægleren vil sige, når du afgiver dit bud. Men det skal du ikke lade dig slå ud af. For der gives i øjeblikket store afslag på boligmarkedet.

I gennemsnit er der over det seneste år givet 7,4 procent i rabat i forbindelse med forhandling af huse til over 4 millioner kroner. Det viser en undersøgelse lavet af Boliga.dk for Penge & Privatøkonomi. For lejligheder er det tilsvarende tal 5,4 procent.

Tallene dækker over store udsving afhængigt af husets alder, beliggenhed og tid til salg – og i bund og grund hvor skarpt prisen er sat. Men som udgangspunkt bør du som prisbevidst boligkøber ikke stille dig tilfreds med afslag lavere end disse gennemsnitstal. Specielt hvis du ikke er tvunget til at købe ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags