Pas på de nye 3,5 procent lån

Selv om det virker fristende med de nye 3,5 procent lån til boligen, bliver besparelsen ved en omlægning ofte ædt op af omkostninger de første mange år. De nye lån giver dog flekslånere mulighed for at mindske fremtidig risiko.

BOLIG

Vi ser ikke den store fidus i det her! Sådan siger privat­økonomisk rådgiver Hans Peter Christensen, når han ser på de økonomiske fordele ved en konvertering fra fastforrentede 5 procent lån til de nye 3,5 procent lån. Hans Peter Christensen er direktør i det landsdækkende rådgivningsfirma, uvildige.dk, der tilbyder økonomisk rådgivning for både privat- og erhvervskunder, og han er skeptisk.

De nye boliglån er ellers blevet markedsført heftigt af realkreditselskaberne, der har fået læssevis af spalteplads i medierne om fordelene ved den lave rente. Der er ifølge diverse udlægninger noget for de fleste lånetyper lige fra de knap 34 procent af danskerne med et fastforrentet lån til de over 51 procent med et variabelt forrentet lån. Men virkeligheden er ifølge Hans Peter Christensen noget mere nuanceret ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler