Pas på bankernes prioritetslån

Er man fristet af at optage boliglånet som et flexlån, er der lige en enkelt mulighed mere, man bør have med inde i overvejelserne: et prioritetslån i banken.

BOLIG

Prioritetslån er bankernes nye guldkalv. I stort anlagte reklamekampagner fortæller især storbankerne om det nye revolutionerende produkt, hvor renten på indlånene er den samme som renten på udlånene.

Det lyder jo alt sammen meget godt, men det er det bare ikke i langt de fleste tilfælde. For med typiske satser på mellem 5 og 6% er renten alt for høj til, at prioritetslånet er attraktivt.

Prioritetslån for dyre

Ønsker man eksempelvis et tillægslån på 100.000 kroner, vil rigtig mange bankrådgivere prøve at lokke kunden til at tage et prioritetslån. På den måde kan man jo reelt låne pengene til eksempelvis 5% i rente, lyder argumentet. Og det lyder da unægtelig også billigt, når man ved, hvad storbankerne ellers rask væk forlanger i rente på et boliglån eller forbrugslån (for slet ikke at tale om en kassekredit).

Men for at få et lån til den billige rente kræver banken, at man omlægger sit realkreditlån til samme lån. Og da den variable rente her ligger lige omkring 4 %, risikerer man altså at betale særdeles dyrt for at låne de 100.000 kroner til en lav rente.

En billig undtagelse

Så det er et tilbud, man bør takke pænt nej tak til. Med en enkelt undtagelse. Og det er prioritetslånet fra Skandiabanken. For her er rentesatsen så lav, at den faktisk udkonkurrerer selv det billigste realkreditlån. Og så er prioritetslånet pludselig et genialt produkt, som realkreditinstitutterne lovgivningsmæssigt er forhindret i at kunne konkurrere med.

Tags

Anbefalede artikler