På jagt efter drømmeboligen

Der er ingen gratis frokost på boligmarkedet. Hverken i Danmark eller i udlandet. Ligegyldigt hvilket område eller land, du køber bolig i, vil der være fordele og ulemper.

BOLIG

En lav pris kan eksempelvis indikere, at området mangler faciliteter som golfbaner, restauranter og en nærtliggende international lufthavn. Eller den lave pris kan afspejle risikoen ved investeringen – fx ved køb af en bolig på et marked, som først så småt er ved at komme i gang.

Omvendt kan et mere traditionelt boligkøb i fx Spanien og Frankrig være forholdsvis dyrt og måske uden udsigt til store gevinster på kort sigt. Til gengæld er markedet udviklet, infrastruktur, bymiljø og andre faciliteter er på plads. Risikoen for, at boligen styrtdykker i værdi, er derfor ofte mindre.

Valget afhænger af temperament, smag og økonomi. Boliger på Frankrigs Cote d’Azur og Spaniens Costa del Sol er attraktive og har været det i mange år. Og priserne følger med populariteten og efterspørgslen opad. Nyere områder for ejendomsinvesteringer som Tyrkiet og Bulgarien er på vej, men boligpriserne er stadig forholdsvis lave.

Når man har sporet sig ind på et område, kan man hurtigt skimme og udvælge interessante boliger via internettet. Brug et par relevante søgeord i fx søgemaskinen Google (Google.com), og der dukker straks en lang række relevante hits op fra boligsider og ejendomsmæglere, som har boliger til salg i det pågældende land.

De fleste danske mæglere, som sælger boliger i udlandet, annoncerer også i dagblade og lignende. Og når interessen for nogle bestemte boliger/projekter er til stede, arrangerer mange besigtigelsesrejser til områderne. Som regel er rejserne gratis, hvis boligkøbet bliver en realitet. Ellers må man selv betale.

Se under alle omstændigheder på flere boliger i området, inden købsbeslutningen træffes. Sæt dig ind i prisniveau, udbud af boliger, kvalitet, infrastruktur, faciliteter i området og egnen i øvrigt, før du køber. Så er risikoen mindre for, at du senere fortryder et forhastet køb.

Tags

Anbefalede artikler