Overset smutvej til et unikt sommerhus

Med en særlig tilladelse kan du i mange tilfælde benytte helårsboliger som sommerhus, og det er ikke svært at få fri udsigt over marker og skov eller måske endda havudsigt for 1-2 millioner kroner.

BOLIG

Drømmer du om et fritidshus ud over det sædvanlige – måske lidt ligesom en ødegård i Sverige – er mange danske kommuner i tyndt befolkede landdistrikter villige til at udstede en såkaldt flexbolig-tilladelse på en helårsbolig. På den måde kan kommunerne beholde en smule liv på landet og få husene ordentlig vedligeholdt, og for dig er gevinsten, at du kan benytte huset som sommerhus.

Som køber udvider det pludselig paletten af potentielle sommerhuskøb fra de klassiske sommerhusområder til unikke huse på landet med skov og marker i baghaven – eller måske kystnære huse med havudsigt og få meter til stranden. Et af de områder, hvor du kan gå på jagt efter dit eget unikke sommerhus, er Sydfyn og det sydfynske øhav.

»I både Svendborg, Ærø og Langeland kommune er der som udgangspunkt ikke bopælspligt, så længe boligen ligger uden for de største byer,« forklarer ejendomsmægler Kim Thomsen fra Estate i Svendborg ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler