Opbremsning på ejerlejlighedsmarkedet

Det sidste år har budt på store prisstigninger på boligmarkedet, men nu bliver de formentlig mindre. Det viser et ledende markedsindeks.

  Foto: Colourbox  

BOLIG

Foråret var gyldne tider for boligejere i Danmark. Særligt lejlighedsejere havde grund til at smile. Alene i april steg salgsprisen på lejligheder med 3,1 procent i forhold til måneden før. Siden da er prisstigningerne blevet mindre, og i august var de helt nede på 0,2 pct. i forhold til måneden før. De viser tal fra Boligsidens markedsindeks.

”Salgspriserne steg markant især i starten af året, hvor renten faldt og ramte et lavpunkt. Det ansporede mange til at købe, og efterspørgslen fik priserne til at stige. Da renten igen begyndte at bevæge sig op, stoppede de helt store prisstigninger på ejerlejligheder, og priskurven er hen over sommeren fladet ud," siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.

Hun forklarer, at boligmarkedets ekstreme opførsel i foråret fik mange til at bekymre sig for, om der var en boligboble under opsejling. Men udviklingen hen over sommeren viser, at stigningen i salgspriserne nu tager en velfortjent pause, der kan skabe ro på markedet.

Salgsprisen på en ejerlejlighed lå i august i gennemsnit på 24.607 kroner pr. kvadratmeter på landsplan, hvilket er 11,8 procent højere end i august 2014. De procentuelle stigninger har været endnu større i landets største byer.

Tags