Ombygning af huset betaler sig bedst i hovedstadsområdet

Står du foran at skulle sælge din bolig, får de flest penge for dine moderniseringer, hvis boligen ligger i Københavnsområdet. I selve København indbringer en tip-top modernisering af bl.a. køkken og bad gennemsnitligt 384.000 kr. mere for boligen, end hvis der blot er tale om en normalt moderniseret bolig.

BOLIG

‘Side 1: Ombygning af huset betaler sig bedst i hovedstadsområdet’

Bor du i hovedstadsområdet og er du i færd med at sælge din villa, kan du godt stikke næsen op efter en klækkelig merpris, hvis boligen er ført helt ajour med bl.a. en gennemgribende renovering af køkken og bad. Det fremgår af en undersøgelse udført af ejendomsmæglerkæden EDC.

Ejendomsmæglerkæden har gennemført en landsdækkende undersøgelse af prisniveauet på et standard parcelhus beliggende i forskellige kommuner og lokalområder. Undersøgelsen er krydret med priser på, hvor meget huset koster i sin oprindelige tilstand, i en lettere ajourført tilstand og i en tip-top moderniseret version.

Af undersøgelsen fremgår det således, at en ny boligejer i København by er villig til at betale gennemsnitligt 384.000 kroner mere for et totalt moderniseret hus end for en villa, der blot er løbende moderniseret i mindre grad. Ligger den samme bolig derimod i Vestjylland, indbringer de samme moderniseringer kun gennemsnitligt 166.000 kroner.

Store prisforskelle

Da undersøgelsen opererer med et standardhus på 135 m2, er det muligt umiddelbart at sammenligne boligens pris på tværs af kommune- og regionsgrænser. Og her viser det sig ikke overraskende, at prisforskellene fra de tyndt befolkede områder i Nord- og Sønderjylland til Frederiksberg i København er ganske betydelige.

Landets billigste standardbolig finder vi i Lemvig Kommune i lokalområdet, Bøvlingbjerg. Her koster et almindeligt parcelhus i normalt vedligeholdt tilstand kun 707.000 kroner, mens forbedringerne kun indbringer en merpris på 166.000 kroner.

Bevæger vi os til hovedstadsområdet og ind i Frederiksberg kommune, er der imidlertid tale om helt andre priser. Hvis det overhovedet er muligt at erhverve et standard parcelhus på 135 m2 på Frederiksberg, vil huset koste den nette sum af 6.411.000 kroner. Og er boligen helt opdateret til 2007-strandard, kan sælgeren lægge gennemsnitligt 508.000 kroner oven i prisen.

Den mindste prisforskel mellem et normalt moderniseret hus og en 2007-standard finder vi ifølge undersøgelsen i Gram, hvor køberne kun er villige til at lægge ekstra 66.000 kroner på bordet for en moderne standard. I den anden ende af skalaen har vi Rungsted Kyst, hvor køberne er villige til at lægge hele 1.511.000 kroner oven i prisen for en tip-top moderniseret bolig.

‘Side 2: Ombygning af huset betaler sig bedst i hovedstadsområdet’

Tags

Anbefalede artikler