Øget fart på hussalget

Der er kommet tempo i salget af huse uden for de største byer. Det kan nu også mærkes vest for Storebælt, hvor det hidtil er gået trægt med boligsalget.

  Foto: Colourbox  

BOLIG

Der har længe været gang i ejendomsmarkedet i de store danske universitetsbyer. Men nu begynder opturen også at brede sig væk fra de største byer.

Der er 3.554 færre huse til salg i Danmark i dag, end der var for et år siden. Særligt i områderne uden for københavn kan det mærkes.

”Optøningen på det danske boligmarked kan så småt fornemmes uden for landets største byer. Der er kommet flere salg, og der står færre huse til salg end for et år siden,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet

I Københavns omegn er op mod hvert fjerde hus, der stod til salg for et år siden, forsvundet fra markedet. I Østsjælland er det næsten hvert femte.

Opturen på boligmarkedet er også nået til Jylland og Fyn.

”Mere end halvdelen af de huse, der det seneste år er gledet ud af boligudbuddet kan tilskrives de fem landsdele vest for Storebælt. Det skal selvfølgelig ses i forhold til, at det også er her, at langt de fleste huse til salg befinder sig,” siger Ane Arnth Jensen.

Tags

Anbefalede artikler