Økonomer: Renten har bundet

Rystelserne oven på det britiske farvel til EU er ved at have stilnet af, og renterne er så småt begyndt at stige igen. Det skal være nu, hvis man skal omlægge sit boliglån, skriver Børsen.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

 
Dagen efter den britiske brexit-afstemning faldt renten på den 30-årige danske statsobligation fra 0,82 til 0,42 pct. Men da Mario Draghi, der er chef for Den Europæiske Centralbank torsdag meddelte, at han og centralbanken har viljen og midlerne til at håndtere Brexit, hoppede den danske rente op igen til 0,64 pct.

Og man skal være hurtig, hvis man som eksempelvis boligejer vil låse sig fast på et lavt renteniveau, mener flere økonomer. Thomas Thygesen, der er cheføkonom i den svenske storbank SEB, er blandt dem, der ikke ser nogen grund til at tro, at den vil komme ned i de samme niveau foreløbig.

"Hvis du skal lægge lån om inden for de næste tre til seks måneder, vil det nok være en god idé at gøre det i en fart. Men hvis man misser toget i den her omgang, så er der god sandsynlighed for, at der kommer en ny chance mere i løbet af de nærmeste år," siger Thomas Thygesen til Børsen.

Senioranalytiker i Danske Bank Jens Nærvig Pedersen, peger dog på flere usikkerhedsmomenter i horisonten, deriblandt afgørende valg i Italien og Frankrig, ligesom Brexit fortsat vil påvirke.

Børsen skriver også, at hvis en boligejer vil flytte fra flekslån over i fastrente, så er prisen 310 kr pr. måned for hver lånte mio.kr.

Tags

Anbefalede artikler