Ny prognose: 146.000 kr. mere i friværdi til typisk boligejer

Boligpriserne fortsætter op og vil give mange større friværdier over de kommende år, forudser ny prognose.

  Foto: Colourbox  

BOLIG

Regeringen har netop offentliggjort sin Økonomisk Redegørelse for maj 2016. Heraf fremgår det, at regeringen forventer, at huspriserne vil stige med 4 pct. i 2016 og yderligere 4 pct. i 2017.

Det er præcis det samme som i regeringens seneste prognose fra december 2015. En lille nedjustering er der dog blevet plads til, eftersom regeringen tidligere forventede, at huspriserne ville stige med 6,3 pct. i 2015. Nu hvor tallet er offentliggjort, må regeringen konstatere, at husejerne "kun" blevet begunstiget med en prisstigning på 6,1 pct.

"Boligejerne kan glæde sig over regeringens nye prognose. For selv om huspriserne ikke steg helt så meget i 2015, som regeringen først havde forventet, er der stadig tale om en klar fremgang. Samtidigt fastholder regeringen sit optimistiske bud på husprisudviklingen i 2016 og 2017, hvilket betyder, at boligejerne har udsigt til yderligere end fremgang i deres friværdi," siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom hos Nordea Kredit.

Huspriserne er på landsplan steget lige siden foråret 2012, og får regeringen ret i sin prognose, vil de nominelle priser, dvs. når der ikke tages højde for den mellemliggende tids inflation, igen være meget tæt på toppen ved udgangen af 2017.

"Dermed er der udsigt til, at vi snart kan sætte punktum ved den værste boligkrise i nyere tid. I hvert fald vil en gennemsnitlig boligejer, der købte på toppen, igen kunne sælge sin bolig for det samme beløb, og derved komme derfra uden at skulle realisere et tab," siger Lise Nytoft Bergmann.

Tags

Anbefalede artikler