Ny forsikring møder kritik

BOLIG

Landets største ejendomsmæglerkæde, EDC, forsøger at give det fastlåste boligmarked kunstigt åndedræt med en ny type forsikring, som gør det muligt at sikre sig mod dobbelt husleje.

Men inden forsikringen for alvor er blevet rullet ud, møder den kritik fra Forbrugerrådet. Ifølge EDC har frygten for at skulle betale to huslejer en altdominerende, hæmmende effekt på danskernes købelyst – flytteplanerne forgår ikke, men man skriver først under på en ny bolig, når den gamle er solgt.

Faktisk viser en analyse foretaget af EDC selv, at netop denne frygt forhindrer hele 96 procent af boligsælgere i at købe ny bolig, før den gamle er solgt. Kæden slår på, at 10.000 af EDC’s egne kunder med forsikringen i hånden kan gå ud og købe bolig her og nu.

Forsikringen gør, at de i seks eller ni måneder ikke skal betale husleje til den gamle bolig. Dertil kommer perioden, der går, inden man sætter nøglen i til den nye bolig.

Det betyder, at dækningen mod dobbelt husleje kan udstrækkes i mere end et år. I denne periode skal den gamle bolig så sælges på normale vilkår. EDC samarbejder med forsikringsselskabet AM Trust om tilbuddet, og prisen for en forsikring, der dækker en villa med huslejedækning på op til 10.000 kroner i maksimalt seks måneder, er 6.900 kroner.

Forbrugerrådet forudser imidlertid, at det er de færreste, som reelt får brug for den nye forsikring, og kalder det en dårlig forretning for de fleste forbrugere.

Først og fremmest går der fire måneder, før du får udbetalt penge, og hvis du er så uheldig ikke at få solgt dit hus, må du igen slippe dobbelt husleje efter de seks-ni måneder, forsikringen dækker.

Samtidig mener Forbrugerrådet, at EDC stavnsbinder forbrugerne med den nye ordning – kassen bliver lukket, hvis man skifter ejendomsmægler undervejs.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display