Nu skal oliefyret dø

Nu bliver regeringens længeventede klimaplan endelig præsenteret.

BOLIG

Ud med kulkraft og ind med biomasse i de største byer i Danmark. Og så får vi muligvis en ny afgift på fjernvarme til 1000 kroner per år.

Sådan lyder regeringens nye, længe ventede klimaplan ‘Energistrategi 2050’, som Berlingske er kommet i besiddelse af.

Regeringen er blevet stærkt kritiseret for smøleri i forbindelse med udspillet på grund af det kommende valg, men nu vil klima- og energiminister Lykke Friis (V) altså i morgen præsentere den.

Ifølge Berlingske skal den nye afgift på fjernvarme betale regningen for at omlægge fra kul til biomasse som energikilde i hovedstaden, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Randers. Det forventes i dag på et regeringsmøde at blive endeligt besluttet, om vi får den nye afgift på cirka 1000 kroner per år per husstand.

Mens S og SF overordnet set er positivt stemt overfor planen, raser Dansk Folkeparti.

“Det er utrolig fantasiløst og uden hold i virkeligheden, at vi overhovedet ikke skal kunne bruge kul mere. Det er at gå for vidt, og det er udelukkende at følge venstrefløjens grønne profil, som er så højtflyvende, at de har mistet jordforbindelsen,” siger DF’s energiordfører, Per Dalgaard, til Berlingske.

Han tilføjer, at det vil “koste kassen” at få indført og er utilfreds med den nye afgift, der er i spil og mener, at det danske samfund er ’beskattet nok i forvejen".

Ifølge ‘Energistrategi 2050’ er det en del af planen at stoppe med at etablere oliefyr i nye huse og bygninger fra om to år. Og så kommer der en ny, kæmpe havvindmøllepark øst for Møn.

Kilde: Berlingske

Tags

Anbefalede artikler