Nu kan du tinglyse på nettet

BOLIG

Endelig bliver det muligt at tinglyse eksempelvis pantebreve og skøder elektronisk. Den 8. september åbner systemet, der har været ganske længe undervejs og udsat fl ere gange. Dog advarer Domstolsstyrelsen allerede nu om, at der i de første måneders indkøring vil være forsinkelser i sagsbehandlingen. Det skyldes, at systemet løbende skal tilrettes for de småfejl, der altid følger med i udrulningen af nye edb-systemer.

Desuden skal medarbejderne opnå rutine i systemet, og samtidig skal alle brugerne i realkreditselskaberne, pengeinstitutterne og på advokatkontorerne også lære systemet at kende. Systemet bygger på digital signatur og kræver adgang til nettet. Alle kan elektronisk underskrive og indsende dokumenter til tinglysning, og hvis dokumenterne er i orden, tager det kun et par minutter at få tinglyst sagen. I dag kan det nemt tage flere uger og kræver særlige blanketter og påtegninger.

Hvis du ikke selv gider bøvle med tinglysningen og gerne vil betale for, at andre gør det, så kan du – ligesom i dag – afgive tingslysningsfuldmagt til din bank, dit realkreditselskab eller din advokat. I Penge & Privatøkonomi nr. 11 kan du læse en detaljeret gennemgang af, hvordan du selv kan tinglyse dine dokumenter og dermed spare tid, penge og besvær. Tinglysning sker fremover på www.tinglysning.dk

Tags

Anbefalede artikler