Nu kan boligejere forsikre realkreditlånet

Den første forsikring, der kan sikre danskerne, at de kan betale deres realkreditlån, er nu på vej på hylderne herhjemme.

BOLIG

Når indkomsten hedder dagpenge og ikke en stor fed lønseddel hver måned, så kan udgiften til boliglånet sende privatøkonomien ud i kaos.

Nu kommer et nyt forsikringsprodukt på markedet herhjemme, hvor man kan forsikre sig til at få betalt boliglånet, selvom pengene ikke er til det.

Marsh & McLennan Agency vil nu efter udenlandsk forbillede tilbyde danskerne produktet Realkreditforsikring. Det sker som dansk repræsentant for Europas næststørste forsikringsselskab Axa fra Frankrig på hjemmesiden www.realkreditforsikring.dk.

Forsikringen henvender sig til alle danskere i job i alderen mellem 18 og 65 år. Det fungerer som andre kendte forsikringer, for eksempel en indboforsikring, hvor man i tilfælde af indbrud kan få erstattet sine ejendele.

- Realkreditforsikringen betaler dine realkreditydelser i op til 12 måneder, mens du er ufrivilligt arbejdsløs, første gang når du har været arbejdsløs i 30 dage, oplyser selskabet bag.

Det bliver muligt for boligejere at forsikre ydelserne på realkreditlånet på op til 15.000 kroner om måneden eller op til 45.000 kroner i kvartalet, står der i materialet.

Realkreditforsikringen er dog kun for dem, der har været i job i et stykke tid og som ikke i forvejen har skader eller sygdom, der kan koste på arbejdsevnen.

Bliver man fyret inden for de første seks måneder efter forsikringen er tegnet, så dækker den ikke.

- Det er for at forhindre, at nogen spekulerer i at tegne forsikringen den ene dag og så pludselig blive fyret dagen efter, forklarer Marsh & McLennan Agency.

Til gengæld kræver forsikringen i modsætning til de gængse lønsikringsforsikringer ikke, at man har været i job i ni eller tolv måneder, men blot over seks måneder. Danskere, der har sæsonbetonet arbejde, hvor de glider ind og ud af beskæftigelse, kan ikke i alle tilfælde tegne forsikringen.

Tags

Anbefalede artikler